Actiedoel 2017-2018

Werkvoorbereiding straatjongeren Brazilië

Als gemeente mogen we dit jaar weer onze naasten helpen met een actie, dit jaar helpen we straatjongeren in Brazilië zich voor te bereiden op een reguliere baan. Deze hulp wordt vanuit het deputaten diaconaat van onze kerken georganiseerd.
Wat houdt dit project in? In Brazilië komen tieners vanwege hun gezinsomstandigheden makkelijk terecht in de prostitutie of gaan zij leven van diefstal of drugsverkoop. Om dit te voorkomen startte Jeugdcentrum Jardim Colonial de cursus ‘Ik geloof in mijn toekomst!’. Bevlogen docenten trainen jongeren in sociale vaardigheden, het organiseren van taken, computergebruik, persoonlijke competenties, financieel beheer en solliciteren.

Zo vergroten zij hun kans op werk en realiseren zij hun verlangen naar een beter leven. Door hun cursusdeelname blijven de jongeren van de straat en halen ze betere cijfers op de middelbare school. Zes jongeren die in 2015 de cursus volgden, hebben nu een betaalde baan. Indirect profiteren de ouders van de tieners ook: geen zorgen meer over hun rondhangende kinderen en perspectief op structurele inkomsten, een stabielere gezinssituatie en een vernieuwde toekomst.

Onze verenigingen zullen dit jaar activiteiten organiseren en de actie breed dragen. Via het kerkblad zullen deze aangekondigd worden zodat u, al bent u geen lid van een vereniging, toch uw steentje bij kunt dragen. Vanuit O&O (overlegorgaan van de verenigingen) hopen we dat iedereen weer met goede moed en de juiste insteek zijn steentje zal bijdragen. Alvast bedankt!

Kijk voor meer informatie op de site van onze CGK kerken.

Dit vindt u vast ook leuk ...